Dagen som försvann,

/ Permalink / 0
Elton sov till 08.20 idag! (08.45 igår!) Åt vid 23.30 och sov sen oavbrutet tills det var dags att kliva upp :) Om detta fortsätter får han snart flytta in på sitt rum. Därför har jag ägnat några timmar idag åt att plocka ur kartongerna som stått där inne och satt upp gardiner och väggdekorer. Det blir lite svårmöblerat där inne eftersom en vägg är garderober, skorstenen går igenom så det blir som en vinkel i hörnet också är det en balkongdörr där också. Men vi får göra det bästa utav det! 
Elton har haft feber idag, närmare 39,0 hela dagen. Ögoninflammationen var dock mycket bättre när han vaknade imorse. Elsas var också något bättre. Vi får se hur helgen ser ut, om vi får ringa HC på måndag eller inte. För nu är jag less på sjukstugan och är inte ögoninflammationen borta för dem båda så ska jag be om att de får starta en varsin antibiotikakur samtidigt. Det blir det totalsanering här hemma så alla baccelurer försvinner för gott! 

Jag och Elton tog en härlig promenad imorse. Tänkte ut och springa, men jag vaknade med halsont och kittel i luftrören, så jag tog det lugnt. 

Sen har jag jobbat idag också! Började 16.30 och åkte hem 21. När klockan var 22.20 hade jag bakat både Pones (frukostbullar utan vetemjöl) och citronbrownies (unnardag imorgon ;)). 
Nu ligger jag i sängen och ska prova sova innan 23 så man är någorlunda pigg till brännbollen och kalaset imorgon. Barnen får vara med tills det är dags att lägga sig. Sen ska pappa sitta hemma hos oss med dom :) Hoppas att Elsa sover bra så man inte måste springa hem mitt i allt. 
Elsa har hittat ett favoritsnacks; frysta strips! Hon går själv till frysen och plockar en näve lite då och då och mumsar i sig. Imorse när hon vaknade gick hon upp och kommer sen ner med hela påsen "tliiiii!" Gosunge!
Gekås-abstinens

/ Permalink / 0
Meeeen vad jag vill åka ner till Gekås nu! Nu när vi har lite fler rum att fylla upp så lääängtar jag ännu mer dit! Har så mycket ideér om hur jag vill ha det här hemma, men jag tror att det är lättare att måla upp det i huvudet än att få till det i verkligheten. Vardagsrummet är fortfarande tomt på väggarna. Vi vill ha upp träväggen först, och sen utgå
därifrån. Just nu har vi inte ens några gardiner för vi köpte nya, men dom var för långa, så jag skickade dom till mamma för att hon skulle sy upp dom. Men hon kanske har glömt bort det? Ser lite andefattigt ut...

Imorgon ska jag nog åka in till stan och lämna blod för första gången sen graviditeten med Elsa. Man får ju inte lämna medans man är gravid också ska det gå ett halvår efter att man fårt barn. Men då var jag ju redan gravid igen :p Men nu har det gått över ett halvår och gravid är jag inte! :) 
Magnus ska ta Petras bil på jobbet för han ska ha med sig släpvagnen. Så vi har bilen hemma för första gången på länge. Men jag har som inte kännt av samma behov av den nu, som när vi bodde i Brunflo. Vi är ju hemma nu :)

På lördag äger den årliga brännbollen rum och sen blir det grillning och kalas hos Sandra och Kicken. Vi hoppas på fint väder och en trevlig kväll! 

Både Elsa och Elton har fått tillbaka ögoninflammationen igen. Jippi. När ska jag förstå?

/ Permalink / 0
LCHF ÄR INTE MIN GREJ! Vet inte hur många gånger jag tänkt ge det ett ärligt försök, och kör en dag innan jag ännu en gång inser att det här är inte jag! Jag är en kalorimänniska. Jag är en kaloriräknare ut i fingersetsarna. Jag kan kaloriinnehållet på massor av livsmedel och jag vet vad jag kan äta på en dag för att ligga på kaloriunderskott. 
En unnardag i veckan är perfa för att energiförbrukningen inte ska saktas ner. Det handlar om inkomster och utgifter, så enkelt är det! 
Idag har jag för sjuttonde gången fått för mig att LCHF ska få mig att gå ner de sista kilona. Men näe. Jag har världens ångest nu för att jag ätit strax över 2000kcal, och skulle kunna äta mer! Näe, skärpning Anita! Ta de här sista kilona på DITT sätt nu! Inget trams! 

Tror förresten att vi idag kan vara med om den kortaste Elsanattningen på evigheter. Hon la sig 21 och nu blundar hon redan! Kan ha att göra med att hon bara sovit 45 minuter idag. Är det vad som krävs, en kortare sovstund på dagarna, så var det ju enkelt fixat! 👍


Till top