min bästa vän,

/ Permalink / 1


Idag efter jobbet kom jag hem till en tom lägenhet. En alldeles för tom lägenhet. Alldels tyst, förutom Bettys plinga som kommer från vardagsrummet. Ingen Bonzo kom och mötte mig i hallen med svansen viftandes. Ingen Bonzo kom och visade mig att han var glad över att jag var hemma igen. Ingen Bonzo alls..
Idag har jag varit hem så fort jag haft en liten lucka i turen. Pussat honom om och om igen. Gett han överdrivet med godis. Pratat med honom och hoppats att han har förstått. Det är bäst så här. Du får inte tycka att matte är dum. Vi syns i himlen. Jag kommer aldrig att glömma dig. Förstår du? Klart du gör.

Som hundägare måste man veta när det är dags att sluta tänka egoistiskt. Man måste se varningssignaler. Man har ett ansvar. När det ansvaret går över till att ta det beslutet att skicka sin bästa vän till himlen så är det inte roligt att vara hundägare längre. Jag känner mig så fruktansvärt elak. Hemsk! Men som sagt, man har ett ansvar. Och det ansvaret måste man ta på sig.

Inatt fick han sova i min säng. Glatt hoppade han upp till matte, klunsade ner sig bredvid mig och la lugnt sitt huvud på min bröstkorg och tassen över magen. Just i den stunden hade jag kunnat stanna i evigheter. Lukta på hans päls, stryka handen över tassen och höra hans hjärta slå. Älskade Bonzo.

Han kommer aldrig tillbaka. Jag får aldrig träffa honom igen. Och det gör ont, så fruktansvärt ont. Det är inte mattes fel, och verkligen inte ditt heller. Hade det bara varit du och jag från första början så hade det aldrig behövt bli så här. Jag älskar dig, och jag saknar dig nå så förbannat.

Min fina Bonzo. Min underbara Bonzo. Jag vill höra dina klor mot parkettgolvet. Jag vill bli irriterad på ditt evigt slickande på allting. Jag vill vara tvungen att rensa golvet från hundhår varje dag. Jag vill fya på dig när du går i kattlådan och letar bajs. Jag vill kliva upp extra tidigt på morgonen för att hinna gå ut med dig innan jobbet. Jag vill att du möter mig i dörren när jag kommer hem.
Men förnuftet måste gå före viljan.

Jag klandrar inte dig. Verkligen inte.
Om jag hade kunnat gjort saker annorlunda så hade jag gjort det. Men jag gjorde allt jag kunde, och lite till. Jag blir så förbannad över dom där oerfarna mellanhänderna som skulle förstöra precis allt. Det är deras fel.

Vi ses i himlen igen, Bonzo. Lova att du väntar på mig. Spring på ängarna, pussa på tjejhundarna och ät godis istället för mat. Gör allt som du verkligen är värd. Jag saknar dig.
Brunflo nästa,

/ Permalink / 0

Imorgon är det dags. Då flyttar vår hemtjänsttrupp till Brunflo. Lokalen i Fåker ekade tom mot dagens slut idag. Men hey, vi får ju en kaffemaskin nu! ;)
För mig personligen blir det ju bara bättre. Det spelar ju ingen roll om jag sitter och åker till Fåker eller till Brunflo när jag ska jobba, det är ju hugget som stucket. Och tillbringar jag natten i Gällö så blir det ju två mil närmare till jobbet. Så jag ska ju inte klaga. Men majoriteten av gruppen får det sämre, så jag klagar för deras skull :p

Och igår fick jag mitt efterlängtade paket från Panduro! :D Gissa om det var en massa spännande där i? Wihoo! Så idag har jag spenderat några timmar med dekorpapper och stämplar. Som ungefär alla andra dagar :p

Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid hjärtat. Är trött som en gnu, vilket jag har varit dom senaste dagarna. Något är fel men jag vet inte vad.. Aja, natti!

helgen i Sundsvall,

/ Permalink / 0


Precis, i lördags förmiddag åkte jag och min skatt till Sundsvall. Vi avverkade Birsta rekordsnabbt tror jag. Magnus hittade lite nya kläder och jag hittade massa nyttiga grejer på Panduro ;) Så nu när jag kommer hem ikväll har jag lite att prova :) Wiiie!
Efter Birsta checkade vi in på hotellet. Tog det lugnt en stund och tog ett varv på nere på stan. Sen gick vi tillbaka på hotellet och fräschade upp oss och gick ner på krogen som ligger i anslutning till hotellet. Vi åt där förra gången vi bodde på Scandic City och var väldigt nöjda. Så igår provade vi en kombinerad trerätters meny med nån getostgrejs till förrätt, laxsnurror till varmrätt och varma äpplen, glass och friterat tortillabröd till efterrätt. Förrätten var inte så supersuper i min smak, men resten var jättegott!
Efter middagen bestämde vi oss för att gå på bio. Grown ups blev det, klart sevärd film! Vi hade tänkt ta oss en liten drink efter bion, men vi var så trötta så vi gick upp på rummet och la oss istället.
Idag ringde klockan kvart över nio, hotellfrukosten får man ju inte missa! ;D Och muuuums, lika gott varje gång! :)  Vid halv tolv lämnade vi hotellet och åkte tillbaka mot Birsta City och IKEA. Jag vet inte vad det var med oss den här helgen, men även IKEA gick huur snabbt som helst, kanske för att vi bara gick på övervåningen, men ändå. Och vad fick vi med oss därifrån? Ingenting! :p  Men sen kom jag på att jag lovat att köpa en lampa till Helena, så jag gick en sväng på nedervåningen medans Magnus åkte på K-Rauta. Och jag fick faktiskt med mig lite åt mig själv från nedervåningen. Lite fler lådor till mina scrapgrejor, dörrmattor, nya skärbrädor och en sån där kaffepress :) Och sen for vi hem!
Jättemysigt har det varit och jag njuter av varenda minut jag spenderar med Magnus, även fast jag kan vara sur och grinig ibland :p

Nu står Magnus och ropar i köket: "Kom nu Anita! Nu ska vi laga mat tillsammans! Kom då!" Så jag får väll göra som han säger ;P Tapas blir det idag, så det är inte så mycket att laga, men ack så gott det blir! Efter det tänkte jag köra en stund på crosstrainern och sen åker vi till Tandsbyn :)

Till top