full fart,

/ Permalink / 0
Eltons avvänjning av välling på natten har gått förvånansvärt bra! Från den dagen jag bestämde mig att det fick vara slutätet på natten så har han inte druckit välling en enda gång. Första natten var det gnäll i ungefär en timme, vissa nätter sover han nu i ett sträck från 19.30-8.15. Andra nätter kan han vakna en gång och gny lite innan han får nappen och somnar om direkt. Han är så duktig och man blir så stolt och glad!

Elsas period att komma ner till oss på natten verkar börja gå över. Från att ha kommit ner till oss varje natt kommer hon nu kanske var tredje, framåt morgonen. Men hon gillar inte att sova i hennes säng! En gång har hon somnat utan protester i sängen. De andra kvällarna går hon ner och lägger sig med täcke och kudde på golvet och somnar där.

Nu är jag inne i Eltons nästa projekt. Att slå ihop de två sovtiderna på dagen till en. I vanliga fall sover han en gång vid 12.00 och en gång vid 16.00 ca 30 minuter per gång. Igår sov han bara en gång i en timme, men var väldigt gnällig framåt läggdags. Det beror nog på att han sov för tidigt på dagen. Nu är klockan snart 14 och han har inte sovit än. Tänkte försöka hålla på det till 14.30 så kanske han sover en längre stund då så han klarar sig på en gång om dagen. Det bästa vore ju om Elsa också ville sova då så man får nånting gjort :p
Jag håller på att gå igenom vad vi har, och vad vi behöver, i klädväg till barnen i vinter. Det känns som att det är nära nu även fast det bara är augusti.. Tvättar upp åkpåsar, jackor, mössor och vantar. Rensar ut sånt som är för smått och sånt som inte används. Så har man det klart när det är dags :)


borta bra..

/ Permalink / 0
... men hemma bäst! Har alltid varit och kommer alltid att vara så!
Den här helgen har vi trängts 3 vuxna och 2 barn i en liten tvårumslägenhet. Dock har vi inte spenderat så många timmar där förutom när vi sovit, och skulle vi ha gjort det så skulle vi ha blivit mer eller mindre galna.
Men vi har haft en superbra helg! Den var ett perfekt avslut på Magnus semester. Imorgon är det vardag igen. Känns himla tråkigt att inte ha Magnus hemma om dagarna. Men men, det är snart helg igen :)
Igår var det dagen vi markerade i almanackan i vintras. Midnattsloppet! Vilken grej! Det var himla häftigt att vara på väg till tunnelbanan och se rosa tröjor lite överallt som samlades på perrongen. På tunnelbanan var det typ var tredje person som hade en rosa tröja på sig. Sen när vi klev av så var det en hel flock med rosa tröjor som gick åt samma håll. Vi visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen när vi klivit av tunnelbanan men det var inte så svårt att räkna ut :p På plats var det massor av folk. 41.500 personer sprang Midnattsloppet Stockholm i år. Det gör det till Europas största enmilslopp!
Vi mötte upp Jeanette, Christopher, svärfar och Tina. Klockan 22.50 gick startskottet för vår grupp och vi begav oss.
Jag kände mig riktigt stark genom hela loppet! Det blev dock inget personbästa, men jag är himla nöjd ändå! Jag genomförde det med bra mycket bättre resultat än vad jag trodde i vintras! Personbästa får man sikta på när man springer ensam i skogen :p Min runkeeper-tant pratade inte med mig heller så jag hade ingen aning om vilket tempo jag sprang i. Jag flöt bara med! Så tiden slutade på 62.01. Till nästa år ska jag förbättra den med 9 minuter! Och då blir det fler lopp också! :)
Måste också tillägga att jag under loppets gång gjorde High Five med Mark Levengod! :D Han stod där på trottoaren och hejade och gjorde High Five med de som sprang närmast så jag var tvungen att springa åt sidan och göra det jag också :p Loppets höjdpunkt! :D

Vi kom hem vid 21.30 nu ikväll. Barnen har varit himla tålmodiga även på hemresan!
Nu ska morsan sova så himla gott i sin egen säng och ladda för lite kalas imorgon då Sandra fyller år! 9 dagar över BF så det är ju inte jätteomöjligt att hon får dela sin födelsedag med någon annan i resten av sitt liv. Men har hon gått över i 9 dagar så får hon se till att knipa i 10 också!

natti natti,

/ Permalink / 0
Klockan 14.30 satte vi oss i bilen och åkte söderöver. 22.15 var vi framme i Bålsta. Här sover vi hos Magnus faster Irene och Jonas, för att imorgon ta oss in mot staden och sen sova två nätter hos Magnus bror Håkan. Resan har gått jättebra! Knappt något gnäll alls från barnens sida vilket var det man bävade sig för. Imorgon blir det Gröna Lund över dagen och en vandring i Gamla stan framåt kvällen.
Till top