sluta-röka-status

/ Permalink / 2

Jag har inte rökt ett endaste bloss sen igår kl 12.30! Jag vill inte ens ha, än så länge.. Jag har nödsnus nu i början, och det funkar bra! Jag tänker på alla pengar jag kommer att spara och vilken huskig kondition jag kommer få ;)
Magnus rökte sin sista idag mitt på dagen, han är också duktig. Vi ska fixa det här tillsammans! Och är det så här enkelt hela vägen så är det ju inga problem! :) Frågan är hur det blir när jag slutar med snusen också.. Det visar sig!

Ska också skryta över hur hurtig jag är. I fredags bestämde jag mig för att ge konditionen en chans. Sen dess har jag varit ute och sprungit ( med start i fredags )  i söndags, måndag, onsdag, igår och idag! Är jag inte duktig så säg? Imorgon får det bli en vilodag, då har jag i alla fall varit ute 5 av 7 dagar den här veckan, det får jag vara nöjd med!

Imorgon jobbar jag delad tur. Så mitt på dagen ska jag ta med mig mamma, mormor och morfar in till stan och gå på stråket/yranområdet. Sandra kommer säkert också att följa med om hon har vaknat. Magnus pratade något om att han också ville följa med, men han har ju jour så det kan bli ett litet problem. Jaja, pladder pladder.
Nu är jag iallafall hungrigare än faaan! KOOOM HEEEM MAAGNUUUS!!!

just typiskt

/ Permalink / 0

Slutade jobba klockan fyra idag ( en timme tidigare än schemat ) , åkte hem och betalade räkningarna, ( som för övrigt inte blev mer än fyratusen kronor ) stoppade träningskläder och "vanliga" kläder i ryggsäcken och styrde mot Gällö. Först blev det ett stopp i Brunflo, hade fått hedersuppdraget av Magnus att bestämma vad vi skulle äta till middag. Inne på ica bestämde jag mig för tacos, så jag fyllde korgen med tortillabröd, grönsaker och guacamole. Vidare mot Gällö med Magnus, som är en bit bakom mig på väg hem från stan, i telefonen. Han berättar att han har en present till mig! Behöver jag säga att jag älskar presenter?! ;)
Magnus kommer hem bara några minuter efter mig och räcker över min present. Haha, som tjej kanske ni inte skulle bli super överväldigad över min present, men det blev jag! Ett par handymanbyxor! Nyaste modellen med varselgult och grått, skitsexiga! :D Jag brukar tjuvlåna Magnus arbetarbyxor ( precis som han brukar tjuvlåna mina mamma-träningsbyxor som går upp över magen ) när jag vill känna mig lite så där fränare än vanligt, och jag har sagt flera gånger at jag ska köpa mig ett eget par. Men dom är inte billiga dom där rackarns byxorna, men eftersom jag har turen att dela mitt liv med världens underbaraste pöjk så fick jag mig ett par! Han är bara för bra, den där Magnus.
Hungriga som vargar var vi båda två, men vi hade bestämt att vi skulle äta efter att Magnus hade gjort lite kvällsjobb nere på sågen så vi kunde äta i lugn och ro, istället för att stressa i oss middagen. Så det var två ännu hungrigare vargar som satte sig vid bordet strax i klockan åtta för att avnjuta fredagsmiddagen. Vi pratar om att det inte har varit några larm den här veckan ( Magnus har ju jour ). "Skönt" säger Magnus. Två tuggor in på tacosen skär ljudet genom atmosfären BIIIUP BIIIUP BIIIUP "Gällö räddningstjänst, litet larm, trafikolycka Mordviken" Så Magnus stormar ut genom dörren och kvar blir jag med en knappt påbörjad tacos i handen. Jag kände att det inte var så trevligt att äta fredagsmiddagen alldeles ensam, så jag ställer bort maten och hoppar in i duschen istället.
Jag hoppas att dom är färdiga snart så att han kommer hem igen. Brunflo brandkår borde ju ha varit först på plats och gjort grovjobbet. Enligt ÖPs hemsida är det två personbilar med 6 personer som har krockat, fem ska vara skadade och en fastklämd. När vi gick preparandutbildningen så fick vi lära oss att det absolut inte ska ta mer än en timme från att krocken äger rum, till att alla är på väg till sjukhuset. Såå, dom borde vara färdiga snart! :)

kära dagbok,

/ Permalink / 1
(Det här inlägget skulle ha postats igår, men allt var så drygt och segt då så jag kunde inte publicera det. Så "igår kväll" blir i förrgår kväll osv.) Igår kväll satt jag och Magnus, som så många gånger förr, ute på verandan och rökte. Magnus nämnde något om att han måste sluta röka, han skulle bara röka upp ciggaretterna han hade kvar först. Flera gånger förut har han föreslagit att vi ska sluta röka, något jag bara fnyst åt. Vad ska man då göra efter maten? Vad ska jag göra i bilen på väg till jobbet? Efter förmiddagsfikat? Innan läggdags? På kvällsprommisen?
Även denna gång sa jag bara "Jaha, gör det du." Men sen tänkte jag om och frågade mig själv: Men varför inte? Vad vinner jag på att röka nästan ett paket om dagen? Hur idiotiskt är det inte att lägga ut över tusen kronor i månaden på något som bara för negativa saker med sig? Och här sitter jag och pratar om att jag vill ha bra kondition, och efter varje springtur tänder jag en cigg?! Så jag bestämde mig där med Magnus. Vi slutar röka! Det finns ju bara saker att vinna på det.
Så idag kl 12.30 rökte jag min sista ciggarett. Och det känns inte ens motstridigt. Jag ser bara positiva grejer med det. För det första så kommer min kondition kunna förbättras tuuseen gånger fortare, och för det andra har jag ungefär 1200 kr att spara till en utlandsresa, varje månad. Det är helt sjukt att man lägger ut pengar på så onödiga grejor. Tolvhundra, det är inte lite pengar. Och har jag kunnat lägga ut så mycket pengar på ciggaretter varje månad så ska jag gott och väl kunna lägga undan 1200 kr varje månad till en utlandsresa. Men då blir det väll helt plötsligt så att man inte har 1200 kr över att lägga undan? Det känns som att det är mer pengar om man tar det som en klumpsumma än 40 kr varje dag, eller hur? Jaja, jag får väll lägga undan 40 kr varje dag då :) <
Just nu känns det i alla fall bra. Men ni får inte skratta eller pika mig om jag trillar tillbaka. Men jag har redan ägnat 9 år av mitt 21åriga liv åt att blossa en blandning av nikotin, tjära och tobak, jag vill inget mer. Jag har alltid sagt det; "Jag ska inte röka hela livet i alla fall" Och nån gång måste ju brytpunkten komma, och inte när jag är 67, utan nu.
Nu kan jag se fram emot en superduper kondis, fräschare andedräkt, tydligare lukt och smaksinne, finare hår och naglar och minst en utlandsresa om året :) Wihoo! (Måtte Magnus vara inställd på att sluta nu också....)

Jobbade 14-22 idag. Gick super! Trodde jag hade tappat bort min egna bilnyckel när jag skulle ifrån jobbet och fick lite smått panik där ett tag. Kom sen på vart jag hade lagt den och kunde åka hem. Bytte om till träningskläder och tog med mig Bonzo på en halvtimmes joggingrunda. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig. Imorgon jobbar jag 7-17, sen blir det Gäällööö igen. Åkte därifrån i förmiddags men det känns som om det har gått flera dagar redan. Jag ska gifta mig med han, den där Magnus. Puss.

 

Till top