full fart,

/ Permalink / 0
Eltons avvänjning av välling på natten har gått förvånansvärt bra! Från den dagen jag bestämde mig att det fick vara slutätet på natten så har han inte druckit välling en enda gång. Första natten var det gnäll i ungefär en timme, vissa nätter sover han nu i ett sträck från 19.30-8.15. Andra nätter kan han vakna en gång och gny lite innan han får nappen och somnar om direkt. Han är så duktig och man blir så stolt och glad!

Elsas period att komma ner till oss på natten verkar börja gå över. Från att ha kommit ner till oss varje natt kommer hon nu kanske var tredje, framåt morgonen. Men hon gillar inte att sova i hennes säng! En gång har hon somnat utan protester i sängen. De andra kvällarna går hon ner och lägger sig med täcke och kudde på golvet och somnar där.

Nu är jag inne i Eltons nästa projekt. Att slå ihop de två sovtiderna på dagen till en. I vanliga fall sover han en gång vid 12.00 och en gång vid 16.00 ca 30 minuter per gång. Igår sov han bara en gång i en timme, men var väldigt gnällig framåt läggdags. Det beror nog på att han sov för tidigt på dagen. Nu är klockan snart 14 och han har inte sovit än. Tänkte försöka hålla på det till 14.30 så kanske han sover en längre stund då så han klarar sig på en gång om dagen. Det bästa vore ju om Elsa också ville sova då så man får nånting gjort :p
Jag håller på att gå igenom vad vi har, och vad vi behöver, i klädväg till barnen i vinter. Det känns som att det är nära nu även fast det bara är augusti.. Tvättar upp åkpåsar, jackor, mössor och vantar. Rensar ut sånt som är för smått och sånt som inte används. Så har man det klart när det är dags :)


Till top